Pigsty – Behind The Scenes

Our first visit to the space revealed a large angled counter surrounded by lime green and mid grey walls. Dark and empty, Pigsty were excited to strip it out and see what was behind the stud work. Several holes punched through plasterboard gave glimpses of tiled walls and original red-brick.  The site was originally two individual stores back in the 1960s-80s – a greengrocer on one side and a butcher on the other side – a fitting piece if history for it’s new use.
Keeping some areas of brick exposed and allowing some of the character of the building to come through was integral to the overall design. Being on site revealed many hidden gems which we were able to leave as they were, clean up or protect and include. Large original steel beams were stripped back and painted. New copper pipe details travel across the ceiling and visually connect the kitchen servery and back of the bar.
The result blends the new with the old and stays true to the natural and rustic nature of the core Pigsty brand.  We are thrilled to have been involved from the very beginning and to have worked with such great people to bring the concept to life. The restaurant is now open on Bristol’s Gloucester Road – so if you’re in the area go take a look. For more info on the project click here.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Follow us Li. Ig. Be. Pin.